Teljesség Fórum

Pontos idő: pén. szept. 10, 2010 8:17 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 76 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 10 nap Tudatos Csend egyedül
HozzászólásElküldve: kedd szept. 16, 2008 3:31 pm 

[quote="M:) végülis figyelni itt is tudok, nem kell már hozzá lekötözés, meg napi 12 óra. Napi 1-2 óra figyelés séta közben, utazva a metrón, 1 padon ülve, vagy elalvás előtt a jó meleg ágyikóban, kényelmesen....:)[/quote]

Jó ez a fórum naplónak is, rögzítve van a változásunk :-))
Chris meg fogja a fejét: "Hát nem ezt mondogatom, csak nehezen esik le..."
Hiába, na, az a miénk, amit megéltünk.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: hétf. szept. 15, 2008 10:43 pm 

Most megint elmehettem volna erre az elvonulásra, de nem mentem. (a barátom épp most van fenn a Mátrában, csodás az idő...:)

Egyrészt nem éreztem semmilyen belső késztetést, másrészt most az anyagi élet tartogat számomra egy pár lehetőséget amiket meg akartam lovagolni, harmadrészt meg belegondoltam: végülis figyelni itt is tudok, nem kell már hozzá lekötözés, meg napi 12 óra. Napi 1-2 óra figyelés séta közben, utazva a metrón, 1 padon ülve, vagy elalvás előtt a jó meleg ágyikóban, kényelmesen....:)

A barátom előjött egy olyannal, hogy úgy érzi, ha most elmennék, akkor a régi személyiségemet teljesen el tudnám hagyni, és mester válhatna belőlem. Kackac- gondoltam. Erre jött a válasz a havertól: de így is az válik belőlem, csak később. Hát ennyiben maradtunk, ő ott, én meg itt.:))

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: szer. márc. 19, 2008 4:46 pm 

:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. márc. 19, 2008 4:44 pm 

Ne hagyd magad Viki! :-)

"Másoknak fájdalmat? Nem biztos, hogy rosszat teszel vele, ha valakinek fáj vmi...."

Idézet tőled. :-))

Ki tudja, ki látja jól? Van olyan, hogy jól?

Én értettem, mire írtad. Akár válasz is lehetett.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: szer. márc. 19, 2008 2:39 pm 

Hát igen, a saját világomban lévő egyik lehetséges értelmezéssel bíró választ.
Érdekes ez az ÉLET...ahány ember, annyi felfogás, annyi értelmezés, annyi külön világ. És ha néha azonos világok találkoznak, megélik az egység jópofa érzéseit, na meg a különbözőség szintén jópofa érzéseit.
Élvezzük! Mi mást tehetnénk, ha már ide csöppentünk.

Mindig győzködöm magam, hogy jó itt, jó hely ez, majd csak mégjobb lesz, majd csak elmúlik... de az nagyon ritka eset, amikor élményt, és örömöt ad. Pedig ha most itt nem, akkor hát mikor? Így megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a világomat viccesnek, élvezhetőnek fogjam fel. Nem mindig sikerül úgy, hogy másokat meg ne bántsak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. márc. 19, 2008 12:11 pm 

Andrejszkyviki írta:
M:) írta:
Amúgy én azért mentem el, mert nagyot akartam lépni.

És léptél?
Amarillisz kérdésére itt a válasz...

Igen, léptem.

Milyen válasz? Nem választ látsz, hanem a saját elképzelésedet a válaszról.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: szer. márc. 19, 2008 10:19 am 

:-))

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: kedd márc. 18, 2008 8:17 pm 

És léptél?
Amarillisz kérdésére itt a válasz...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 6:42 pm 

Andrejszkyviki írta:
magamból kiindulva nekem szükségem van a többiek jelenlétére, ugyanis egy csoport nem csak felerősítheti egymást, de kitartást is adhat.

Hát ja, mindenki magából indul ki, én is. Nekem a körülöttem lévők csak elvonják a figyelmemet, tehát számomra könnyebb befelé figyelni ha egyedül vagyok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 6:25 pm 

Köszi Létező! :)

Nos, M:)
magamból kiindulva nekem szükségem van a többiek jelenlétére, ugyanis egy csoport nem csak felerősítheti egymást, de kitartást is adhat.
Abból indultam ki, hogy amikor egyedül böjtölök, előbb abbahagyom, mint egy csoportban, ahol eszembe sem jut az éhség...
Abból indultam ki, hogy együtt motiválóbb minden, hiszen az ember közösségi lény, még ha ilyen elvonulásról is van szó. (és baromira nem érdekel, hogy ez "csak" az egóm!) Én rengeteget vagyok egyedül, amely épp oly tartalmas, mint másokkal, de tudom mit ad a közösség.
És persze abból indultam ki, hogy nem akarom megoldani az egyedüli csendet, mert nem akarok senkit arra megkérni, hogy figyeljen rám, és amúgy meg nem hiányzik a Csend.
De ha pár embernek van kedve, akkor lelkesen csatlakozom, épp úgy ahogy a szerdaira is: miért ne? alapon...
De 10 napra nem mennék csak úgy el..., most is jól elvagyok, és ha itt nem tudok változni, akkor ott miért lenne más? Vagyis a lényege az, hogy ha itt is tudok magamra figyelni, akkor miért menjek el 10 napra?
Inkább tükörként szemlélem a környezetem, amely a legvalódibb képet nyújtja a bennem lejátszódó történésekről. Amúgy akinek van kedve mégis 2 éjszakát, és 3 napot a csendre szánni, írjon privát üzit, majd meglátjuk összehozzuk-e.
Szép estét mindenkinek!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 5:29 pm 

Minek együtt? Minek figyelem-feladat? Ezt a "csak hogy megtámogassuk az energiákat" fikciónak érzem, mivel nincs semmi bizonyíték arra, hogy ki, mit, hogyan támogat. Lehet, hogy 1 fa többet támogat rajtad, mint 1 ember. Szal ne hidd el, amit az elméd mond.

Sziasztok!
Érdekesen alakulnak a gondolatok.
Azt, hogy milyen hatással vagyunk egymásra, azt csak úgy tudhatjuk meg, ha szervezünk egy napot és egy kis ismerkedéssel és eszmecserével megtapasztaljuk azokat a dolgokat "amikre nincsenek bizonyítékok". Talán még belefér egy pár órás csend gyakorlat is.
Szeretettel köszöntelek benneteket a saját lábra állók társaságában.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 4:47 pm 

10 nap lehet 3 is, de a 10 jobb. 3 nap alatt még a fencid sem fájdul meg. 10 nap alatt viszont igen.:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 4:44 pm 

Andrejszkyviki írta:
Az jutott eszembe, ahogy olvasom a rejtett igényeket, hogy összejöhetnénk pár napig csendet tartani. Tudok egy barátságos kis panziót (3500/nap) Bp-től 30 percre, ahol ezt meg tudnánk szervezni, akár böjttel összekötve. Minden nap leülhetnénk együtt egy bizonyos időben csend-meditációra, csak hogy megtámogassuk az energiákat. Minden napnak meg lenne a maga figyelem-faladata, és az ehhez kapcsolódó "szabályok" (egyik nap fontos a testmozgás, máskor inkább mozdulatlanul figyelj..) Akinek igénye van az étkezésre, el tudom intézni, hogy szó nélkül elé tegyék. :)
A panzió tulajdonosát ismerem, ez az egyetlen üzleti fogás húzódik csak a felajánlásom mögött, de egyébként is kiválóan alkalmasnak találom azt a helyet ilyenekre. Úgy hogy, az egész csak egy önszervező csend-gyakorlat lehetne. Mit szóltok?
Már 3 nap is sokat számít szerintem...

Minek együtt? Minek figyelem-feladat? Ezt a "csak hogy megtámogassuk az energiákat" fikciónak érzem, mivel nincs semmi bizonyíték arra, hogy ki, mit, hogyan támogat. Lehet, hogy 1 fa többet támogat rajtad, mint 1 ember. Szal ne hidd el, amit az elméd mond.

Eccerű ez, mint a pofon. Szólsz annak az embernek, aki képes érted annyit megtenni, hogy 10 napig, napi 4 alkalommal összekötöz, eloldoz (közben elmehet- sőt, neked jobb ha elmegy- a házból, csak jöjjön vissza időre...:), és nem szól hozzád a gyakorlat ideje alatt. Kibéreled vidéken a legolcsóbb kisházat, nyaralót, tanyát, vagy ilyesmit, veszel magadnak 10 napi hideg élelmet, és kész, kezdheted.

Nem kell ezt elmével túlbonyolítani. Csak szándék kell hozzá. Az meg döntés kérdése.

Na ki lesz az első aki meghozza a maga döntését?:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 3:30 pm 

[quote="F.B.BliHát nekem van kialakult énképem:)))) sőt, az egóm és én is tökéletes egyensúlyban vagyunk:) :D IGazából még a tizenéveseket sem általánosítanám ilyen határozottan, saját példámból, én már 13-14-15 évesen tudtam, hogy ami a többieknek jó, az nekem miért is ne lehetne rossz? vagyis derengett... :D:D:D[/quote]

Bocs az általánosításért. :)
De azért szerintem az általános, hogy tizenéves korodban természetesen több külső dologtól függsz, így nehezebb is kihámozni, hogy ki is lehetsz. Gondolom Christian se véletlenül köti életkorhoz a kurzusokat. Persze igen, ez se szentírás és egyénfüggő. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: pén. márc. 14, 2008 2:41 pm 

Bazs írta:
Nagyon tuti ötlet ez szervezzünk csentábort! Mennyivel olcsóbban kijönnénk...
Ja és akár le is kötözhetnénk egymást! :D

Jújj, mit indítottam el :)))) Bocsi Christian:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 76 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra